Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak vragen over het zetten van tattoo’s. Wat mag je bijvoorbeeld wel en niet na het zetten van een tattoo, hoe oud je moet zijn voor het zetten van een tattoo, de werkwijze van Tattoohuis, en vragen over de verzorging van een tattoo. Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen of vind je geen compleet antwoord? Neem dan gerust contact met me op.

Wanneer mag ik een tattoo zetten?

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik een tattoo ga zetten?

Trek schone loszittende zwarte kleding aan. Zorg dat je goed gegeten en gedronken hebt. Gebruik vooraf geen drank/drugs omdat dit de genezing negatief kan beïnvloeden. Zorg dat je goed uitgerust bent. En ten slotte… Relax! Tatoohuis zorgt voor de rest! 

 

Mag ik een tattoo zetten als ik medicijnen gebruik of een huidaandoening heb?

Er zijn aandoeningen of gezondheids-omstandigheden die mogelijk een hoger risico op complicaties geven. Bijvoorbeeld zwangerschap, recente operatie of blootgesteld aan radiotherapie, huidziekten zoals psoriasis of eczeem, huidinfectie, moedervlekken, littekens en allergieën. Of algemene aandoeningen zoals hemofilie/stollingsziekte, epilepsie, hart-en vaatziekten, diabetes, auto-immuunziekte, immuun gecompromitteerde ziektes of sarcoïdose. Als je een van bovenstaande aandoeningen hebt dan altijd eerst overleggen met je arts.

 

Hoe oud moet ik zijn voor het nemen van een tattoo?

Voor een tattoo bij Tattoohuis moet je minimaal 18 jaar zijn.

Wat mag ik wel en niet met een nieuwe tattoo?

Mag ik douchen met een tattoo?

Ja als je tattoo bedekt is met een “second skin” mag je daarna kort en met warm water (niet te heet) douchen. Nooit de douchestraal op de tattoo richten. Als je tattoo bedekt is met huishoudfolie mag je na het verwijderen van de folie (volg eerst de nazorg instructies) na 4 uur kort en met warm water (niet te heet) met hypo-allergene milde wasgel douchen. Nooit de douchestraal op de tattoo richten.

Lees meer over de nazorg van je tattoo.

 

Mag ik zwemmen met een nieuwe tattoo?

Nee voorlopig even niet. Het zwembad of bad of de zee/meer is een bron van bacteriën. Ook is chloor slecht voor de inktkleur. Je maakt de huid week en kwetsbaar. Je mag pas zwemmen of in bad als je tattoo genezen is na 4 tot 6 weken.

 

Mag ik zonnen met een nieuwe tattoo?

Nee niet doen. Je huid is de eerste 4 tot 6 weken kwetsbaar en de zon is zeer krachtig. Je riskeert bultjes, blaren of infecties. Wees dus voorzichtig en vermijd direct zonlicht de eerste 6 weken. Mocht de zon toch schijnen dan kan je een tattoo-nazorg zonnebrandcrème kopen met factor 50 en smeer je tattoo regelmatig in. Eigenlijk kan je die altijd wel gebruiken. Wees lief voor je tattoo!

 

Mag ik naar de sauna met een nieuwe tattoo?

Nee tijdens het genezingsproces niet. De sauna is een bron van bacteriën, je maakt de huid week en door de warmte gaan je poriën openstaan waardoor de inkt kan uitlopen. Je mag pas weer naar de sauna als je tattoo goed zichtbaar genezen is na 4 tot 6 weken.

 

Kan ik sporten met een nieuwe tattoo?

Ja en nee. Ja na 1 week indien je een “second skin” op je tattoo hebt. Nee minimaal 1 week niet als je tattoo is afgedekt met huishoudfolie. Deze mag je volgens de nazorg instructies na 4 uur verwijderen en ga je de tattoo 3x per dag verzorgen met wassen en insmeren met nazorg zalf. Met sporten gaan je poriën openstaan en loop je het risico op een infectie. Blijf lekker veilig op de bank zitten en doe daar wat sportoefeningen.

Praktische vragen

Moet ik een afspraak maken voor een nieuwe tattoo?

Ja, want ik wil jou alle aandacht geven tijdens het bespreken van jouw wensen. Op zaterdag is er walk-in en mag je zonder afspraak binnenlopen voor info.

Maak een afspraak bij tattoohuis

 

Wat kost een tattoo bij tattoohuis?

Dat is afhankelijk van veel dingen. Wil je een eigen ontwerp of een variatie op een flash (uit een boekje/ pinterest)? Hoe groot is de tattoo? Waar wil je de tattoo? Wil je alleen zwart of met kleur? Is het heel gedetailleerd? Is het een cover-up? Wat ik wel kan vertellen is dat ik na de intake een prijs met je afspreek zodat je weet wat je gaat betalen.

Benieuwd wat jouw tattoo gaat kosten? Neem dan gerust contact met me op. 

 

Krijg je garantie bij een tattoo van Tattoohuis? Is dat gratis?

Je krijgt de garantie om het eenmalig gratis bij te laten werken als dat nodig is. Na 4 weken neem je contact op en plannen wij een bijwerk afspraak in. De garantie vervalt na 6 weken, dan betaal je voor het bijwerken.

 

Kan ik pinnen bij Tattoohuis?

Ja, je kan mobiel betalen, pinnen of contant betalen.

 

Kan je in de buurt parkeren?

Ja, er zijn parkeerplaatsen op 2 minuten lopen van het Tattoohuis. Bekijk meer informatie over de shop.

 

Moet ik de tattoo in één keer betalen? 

Nee, je zult in eerste instantie een aanbetaling van 20% moeten betalen, zodra de tattoo gezet is betaal je de rest van het bedrag. 

Werkwijze Tattoohuis

Doet het zetten van een tattoo pijn?

De pijnervaring is bij iedereen anders en daarom ook moeilijk om een juist antwoord te geven. Mijn manier van tatoeëren is heel rustig en ik werk langzaam zodat de inkt goed opgenomen kan worden in de huid. Als de naald in de huid gaat is het vervelend maar zo gauw de naald eruit is, is de pijn weer weg. Eigenlijk is er nog nooit iemand halverwege het zetten van de tattoo de stoel uitgesprongen om nooit meer terug te komen… het is een mindset, je kan het gevoel verdragen zolang het nodig is om de tattoo af te maken.

 

Hebben jullie een vergunning?

Ja, tattooshop Tattoohuis is verplicht om een GGD-vergunning te hebben. De GGD verstrekt deze alleen na een inspectie. Je kan zelf controleren of een tattooshop een vergunning heeft in de database.

 

Ik ga mijn eerste tattoo zetten, wat kan ik verwachten?

Tijdens de intake bespreken we de tattoo, de risico’s, welke stijl, hoe groot, waar, wanneer en de prijs. Je krijgt via e-mail een toestemmingsformulier, formulier over “risico’s van een tatoeage” en de nazorg formulieren toegestuurd. Ik vermeld de afgesproken prijs en een omschrijving van de tattoo, de datum en dat je een aanbetaling van 20% moet doen voordat ik aan het ontwerp ga beginnen. Als ik het ingevulde toestemmingsformulier en de aanbetaling ontvangen heb ga ik aan het ontwerp beginnen. Het ontwerp bespreken we via whatsapp ruim voor aanvang van de tattoo afspraak. Jij weet precies hoe de tattoo eruit komt te zien en hebt tijd gehad om er nog even goed over na te denken. Wel zo fijn als je weet wat je krijgt.

Lees meer over de werkwijze van Tattoohuis.

 

Neemt u alle tijd voor mij?

Ja natuurlijk! Tattoohuis is een privé tattoostudio. Tijdens de tattoo sessie is er niemand anders aanwezig, dit geeft rust en kan ik mij geheel focussen op jouw tattoo. We bepalen de plek en ik plak het stencil erop. Is het niet naar je zin dan doen we het nog eens en nog eens en nog eens. Als het helemaal naar je zin is gaan we beginnen aan je nieuwe tattoo. Ik vertel wat ik doe en leg alles uit. Relax… ik zorg voor de rest!

Lees meer over de werkwijze van Tattoohuis.

 

Hoe waarborgen jullie hygiëne?

Tattoohuis werkt volgens de meest recente hygiëne norm. Regelmatig controleer ik of er aanpassingen nodig zijn volgens het NVWA, LCHV en RIVM. Elke 3 jaar is er een inspectie door de GGD om mijn vergunning om te tatoeëren te verlengen. Tattooshops zijn namelijk verplicht een vergunning te hebben. Je kunt via de database de vergunning van Tattoohuis terugvinden. 

Lees meer over de werkwijze van Tattoohuis.

 

Hoe lang duurt het zetten van een tattoo?

Het kost wat tijd om het stencil te plakken, en daarna gaan we beginnen. Een kleine tattoo duurt ongeveer 1 uur. Een grotere tattoo duurt langer en moet in meerdere sessies getatoeëerd worden. Bij Tattoohuis duurt 1 sessie maximaal 4 uur. Zorg dat je ontspannen in de tattoo stoel zit, en dat je geen haast hebt. Wil je weten hoe veel tijd het kost om jouw tattoo te zetten? Neem dan contact met me op. 

 

Wie ontwerpt de tattoos?

Tattoo artist Sylvia maakt alle ontwerpen. Elk ontwerp is speciaal voor jou gemaakt. Ik ontwerp de tattoos namelijk in samenwerking met jou. Een tattoo is een kunstwerk wat levenslang op je lichaam blijft zitten en dat moet een ontwerp zijn waar zowel jij als ik vertrouwen in heb. We zullen dus samen rond de tekentafel gaan zitten. En geen zorgen, ik zal het tekenwerk doen zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken ;).

 

Welke stijlen tatoeëer je allemaal?

Tattoohuis is een allround tattooshop. Tattoo artist Sylvia kan meerdere stijlen tatoeëren zoals Dotwork tattoo (denk aan mandala), Fineline tattoo (fijne lijnen tattoo), Oldschool, Newschool, Kleuren tattoo, Colortattoo, Flowertattoo, Family tattoo, Zussentattoo, Maori tattoo en Polynesische tattoo, Black and Grey (zwart met schaduwtinten), Geometrisch, Mandala, American Traditional, Minimalistisch of Tiny tattoo (met dunne naald gezet en klein), Sketchy.

Zie mijn portfolio om voorbeelden te zien van de stijlen. 

 

Welke inkt gebruik je en is die inkt veilig?

Tattoohuis werkt uitsluitend met tatoeage inkten die voldoen aan de Nederlandse en Europese wettelijke eisen volgens de wet EU reach verordening. De inkt is vegan friendly. Ben je allergisch voor bepaalde chemische stoffen? Vraag dan naar het etiket van de inkt en controleer de ingrediënten.

Reviews Tattoohuis